Retkelle luontoon hiihtämään, kävelemään tai vaikka vaeltamaan

Lehmonkärjen alueelta löytyy runsaasti kaunista luontoa. Luontoon voi mennä lumikenkäilemään, hiihtämään, kävelemään metsäpoluille, vaeltamaan, piknikille tai ihailemaan luonnon ihmeellisyyksiä. Oli vuodenaika mikä hyvänsä, luontoon voi mennä aina. Se rauhoittaa ja virkistää mieltä vaikka kesken kokouspäivän. 

Lumikenkäily

Lumikengillä on helppo kulkea paksunkin lumikerroksen halki tai kiivetä lumen peittämille rinteille. Lumisessa metsässä on mukava vaihtaa ajatuksia ja kokea unohtumattomia elämyksiä. Lumikenkäsafarin alussa sekä lopussa pidetään tehokas lämmittelyjakso, myös leikkimielinen kilpailukin toimii hyvin ennen safarille lähtöä. Lumikenkäsafarit on erinomainen ja turvallinen ulkoilu- ja liikuntamuoto, jossa ei juurikaan ole loukkaantumisen vaaraa, eikä todellakaan kärsitä luistamis- tai pito-ongelmista.

Matkalla nautimme kuumat juomat ja retkieväät nokipannukahvien kera Päijät-Hämeen upean luonnon helmassa. Hinta sisältää lumikengät, retkieväät juomineen, lämpimät saappaat tarvittaessa ja tietenkin eräoppaan palvelut.

Opastettuja lumikenkäsafareja Lehmonkärjestä suurillekin osallistujaryhmille. Reittien vaikeusasteen voit valita itse. Vaihtoehtoja on aloittelijan reiteistä aina vaativiin erämatkoihin saakka.

Suunnistus / suunnistuksen opastus

Lehmonkärjen alueella on kiintorastiverkosto, joka on Asikkalan Raikkaan suunnittelema. Pyydä meiltä suunnistuskartta ja kompassi ja lähde omatoimisesti etsimään rastit vaikka kokouksen päätteeksi. Järjestämme myös Suunnistuksen perusteet -kursseja maasto-osioineen.

Luontokävelylle

Salpausselän kumpuilevassa järvimaisemassa löydät haastavankin reitin tavalliseen kävelyyn tai sauvakävelyyn. Lähde reissuun yksin tai porukalla, omatoimisesti tai vetäjän johdolla. Lehmonkärjessä on luokiteltu purupintainen kävelyreitti, joka sopii kaikenikäisille. Reitti on myös valaistu. Pituus n. 2km. 

Retkisoutu saaren ympäri

Ennen saunaa voit lähteä ihailemaan kaunista Päijänteen järvimaisemaa yksin tai kaverisi kanssa. Ota Päijän-soutuvene yksillä tai kaksilla airoilla ja lähde kiertämään Haasin saari. Samalla voit tutustua historialliseen Päijänteen höyrylaivatelakkaan retkieväitä nauttien.

  • Lumikengillä matka taittuu missä vain

    Lumikenkien käyttöön tarvitaan vain luminen maisema ja seikkailumieli.
  • Kirkkovenesoutua Päijänteellä

    Haasta kokousryhmäsi kirkkovenesoutuun.