Lähde retkelle luontoon hiihtämään, kävelemään tai vaikka vaeltamaan

Lehmonkärki on luonnonkauniilla paikalla Päijänteen rannalla ja alueelta löytyy runsaasti kaunista luontoa. Lehmonkärkeä ympäröivät laajat metsäalueet ja puhtaat vesistöt.  Läheltä löytyvät Päijänteen kansallispuisto ja Evon retkeilyalue Lammilla. Luontoon voi mennä lumikenkäilemään, hiihtämään, vaeltamaan, kävelemään metsäpoluille, piknikille tai ihailemaan luonnon ihmeellisyyksiä. Oli vuodenaika mikä hyvänsä, luontoon voi mennä aina. Se rauhoittaa ja virkistää mieltä.

Kävely

Salpausselän kumpuilevasta maastosta löytyy reitti niin aloittelijalle kuin vaativammallekin kävelijälle. Lähde reissuun yksin tai porukalla, sauvojen kera tai ilman. Sauvoja voi vuokrata Lehmonkärjestä.

Talvisin kävely taittuu mukavasti lumikengillä, joilla on helppo kulkea paksun lumikerroksen halki tai kiivetä lumen peittämille rinteille. Lumikenkäilyn alussa ja lopussa pidetään tehokas lämmittelyjakso. Lumikenkäily on erinomainen ja turvallinen ulkoilu- ja liikuntamuoto, jossa ei juurikaan ole loukkaantumisen vaaraa, eikä kärsita luistamis- tai pito-ongelmista.

Retken varrella nautitaan retkieväät nokipannukahvien kera Päijät-Hämeen upean luonnon helmassa. Retki sisältää lumikengät (talvella), retkieväät juomineen, lämpimät saappat tarvittaessa ja eräoppaan palvelut.

Suunnistus

Lehmonkärjen alueella on kiintorastiverkosto, joka on Asikkalan Raikkaan suunnittelema. Pyydä meiltä suunnistuskartta sekä kompassi ja lähde omatoimisesti etsimään rastit. Järjestämme myös Suunnistuksen perusteet -kursseja maasto-osioineen.

Päijänteen kansallispuistoon pääset venetaksilla

Päijänteen kansallispuisto on ensimmäinen Saimaan ulkopuolista suurjärviluontoa säilyttävä puisto. Se sijaitsee eteläisellä Päijänteellä ja siihen kuuluu viitisenkymmentä rakentamatonta saarta ja luotoa sekä osia asutuista saarista. Kansallispuiston suojelun päätavoitteena on edustavan suurjärvisaariston ja siihen kuuluvan ranta- ja metsäluonnon suojeleminen.

Lehmonkärki toimii Päijänteen kansallispuiston virallisena opastuspisteenä. Opastuspiste sijaitsee vastaanottomme yhteydessä ja se on auki ympäri vuoden arkisin klo 8-16 ja viikonloppuisin sopimuksen mukaan. Kesäkuun puolivälistä elokuun alkuun opastuspiste on auki arkisin klo 8-18 ja viikonloppuisin klo 11-18. Sulan veden aikana Lehmonkärjen venetaksipalvelu kuljettaa retkeilijöitä Kelventeen saareen. Kysy lisää ja varaa venetaksikuljetus numerosta 050-5501 776. Lehmonkärki - Kelventeen eteläkärki - Lehmonkärki  120 e/meno-paluu/ 1-4 hlöä veneessä. Kyydin voi varata yksityisesti vaikkapa 2 hengelle

Lue lisää

Evon retkeilyalue

Lue lisää

  • Lumikenkäilyä Lehmonkärjessä

    Lumikenkäilyn ohessa voi nauttia lumisista maisemista.
  • Retkieväinä sämpylää ja nokipannukahvia

    Retkellä tulee nälkä.