Lähde retkelle luontoon hiihtämään, kävelemään tai vaikka vaeltamaan

Lehmonkärki on luonnonkauniilla paikalla Päijänteen rannalla ja alueelta löytyy runsaasti kaunista luontoa. Lehmonkärkeä ympäröivät laajat metsäalueet ja puhtaat vesistöt.  Läheltä löytyvät Päijänteen kansallispuisto ja Evon retkeilyalue Lammilla. Luontoon voi mennä lumikenkäilemään, hiihtämään, vaeltamaan, kävelemään metsäpoluille, piknikille tai ihailemaan luonnon ihmeellisyyksiä. Oil vuodenaika mikä hyvänsä, luontoon voi mennä aina. Se rauhoittaa ja virkistää mieltä.

Kävely

Salpausselän kumpuilevasta maastosta löytyy reitti niin aloittelijalle kuin vaativammallekin kävelijälle. Lähde reissuun yksin tai porukalla, sauvojen kera tai ilman. Sauvoja voi vuokrata Lehmonkärjestä.

Talvisin kävely taittuu mukavasti lumikengillä, joilla on helppo kulkea paksun lumikerroksen halki tai kiivetä lumen peittämille rinteille. Lumikenkäilyn alussa ja lopussa pidetään tehokas lämmittelyjakso. Lumikenkäily on erinomainen ja turvallinen ulkoilu- ja liikuntamuoto, jossa ei juurikaan ole loukkaantumisen vaaraa, eikä kärsita luistamis- tai pito-ongelmista.

Retken varrella nautitaan retkieväät nokipannukahvien kera Päijät-Hämeen upean luonnon helmassa. Retki sisältää lumikengät (talvella), retkieväät juomineen, lämpimät saappat tarvittaessa ja eräoppaan palvelut.

Suunnistus

Lehmonkärjen alueella on kiintorastiverkosto, joka on Asikkalan Raikkaan suunnittelema. Pyydä meiltä suunnistuskartta sekä kompassi ja lähde omatoimisesti etsimään rastit. Järjestämme myös Suunnistuksen perusteet -kursseja maasto-osioineen.

Päijänteen kansallispuisto/ Kelvenne

Kesäaikaan on mahdollisuus osallistua Kelventeen kansallispuiston retkeen. Päijänteen kansallispuisto on ensimmäinen Saimaan ulkopuolista suurjärviluontoa säilyttävä puisto. Se sijaitsee eteläisellä Päijänteellä ja käsittää viitisenkymmentä rakentamatonta saarta ja luotoa sekä osia asutuista saarista. Kansallispuiston suojelun päätavoitteena on edustavan suurjärvisaariston ja siihen kuuluvan ranta- ja metsäluonnon suojeleminen.

Lue lisää

Evon retkeilyalue

Lue lisää

  • Lumikenkäilyä Lehmonkärjessä

    Lumikenkäilyn ohessa voi nauttia lumisista maisemista.
  • Retkieväinä sämpylää ja nokipannukahvia

    Retkellä tulee nälkä.